Stad Brugge heeft samen met Leuven en Roeselare een internationale award gewonnen tijdens het Smart City Expo World Congress in Barcelona. Uit 337 voorstellen van 60 landen koos de jury hun project voor de aankoop van een dataplatform en dat zo een aanzet geeft tot een standaard data platform voor andere Vlaamse steden en gemeenten. Via een raamcontract kochten ze onlangs gezamenlijk een Smart City Data Platform (SCDP) aan bij het consortium Urban Sense, vertegenwoordigd door Cegeka en Sirus, twee stuurgroepleden van Slimme Regio Vlaanderen.

Het Smart City Data platform wordt het hart van de Smart City architectuur waar Internet of Things sensordata alsook andere (authentieke) databronnen samengebracht worden. Deze gegevens kunnen dan aan elkaar gekoppeld worden waardoor de drie stadsbesturen beter onderbouwde beleidsbeslissingen kunnen nemen. Daarnaast opent het deuren voor tal van innovaties, al dan niet in samenwerking met andere overheden, zowel nationaal als internationaal, bedrijven, burgers en/of onderwijsinstellingen.

“Deze internationale award is een mooie erkenning voor zowel de steden Brugge, Leuven en Roeselare als voor het Urban Sense consortium. Voor de steden omdat het hun visie bevestigd rond samenwerking en het kostendelend principe. En voor Urban Sense als fundament van het smart city ecosysteem van de toekomst voor steden en gemeenten,” aldus Ken Casier (Cegeka) en Gert De Tant (Sirus).

Shares
Share This