Afgelopen week vond het Smart City Expo World Congress plaats in Fira Barcelona. Drie dagen lang verzamelden spelers in het smart city ecosysteem om kennis te delen rond slimme steden en urban innovation, om business te doen en om volop te kunnen netwerken. Er waren meer dan 20 000 aanwezigen en liefst 400 sprekers te gast tijdens deze congresdagen en ook Slimme Regio was aanwezig om er te netwerken én te spreken. 

Peter Vandeurzen, gedelegeerd bestuurder van SRV, sprak tijdens meerdere sessies in het Belgische Paviljoen. Samen met het SRO lichtte hij de visie en werking van Slimme Regio Vlaanderen toe in het Vlaamse ecosysteem. Naast meer dan 800 standhouders van over de hele wereld was er vooral een uitgebreid driedaags programma te volgen op het congress vol paneldiscussies, pitches, video, ronde tafels en keynotes. Ook meerdere leden van SRV waren aanwezig in Barcelona als standhouder. Zowel op het Belgische Paviljoen als op eigen standjes.

Op het programma stond ook de uitreiking van de international world smart city award. Dit is een prestigieuze internationale wedstrijd voor baanbrekende projecten, ideeën en strategieën die steden over de hele wereld leefbaarder en duurzamer moeten maken. Stad Brugge heeft samen met Leuven en Roeselare de jaarlijkse World Smart City Award in de categorie ‘Enabling Technologies’ gewonnen. Via een raamcontract kochten ze onlangs gezamenlijk een Smart City Data Platform (SCDP) aan bij het consortium Urban Sense, vertegenwoordigd door Cegeka en Sirus. Lees hierover later meer in een volgend artikel.

Peter Vandeurzen van SRV als gastspreker in het Belgisch paviljoen.
Shares
Share This