Tijdens een hoorzitting in het Vlaams parlement over de conceptnota voor nieuwe regelgeving over een efficiënte opschaling naar een slimme Regio Vlaanderen kwam Peter Vandeurzen, clustermanager van Slimme Regio Vlaanderen, aan het woord. Hieronder kan je het fragment bekijken. Klik hier om de volledige hoorzitting te bekijken.

Met de conceptnota kunnen parlementsleden extra wegen op het beleid: ze signaleren daarin lacunes in de regelgeving en doen suggesties voor verbetering. Leden van de N-VA-fractie dienden een conceptnota in om Vlaanderen op te schalen naar een zogenaamde slimme regio. Ze willen de bestaande smart-citytoepassingen in verschillende steden en gemeenten opentrekken naar heel Vlaanderen.

De leden van de commissie hielden in dit verband een hoorzitting met Henk Kok van de stad Eindhoven, met Nils Walravens van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO), met Ward Van Hal van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), met Linda Boudry van het Kenniscentrum Vlaamse Steden en met Peter Vandeurzen van de Slimme Regio Vlaanderen.

Shares
Share This