De resultaten van de City of Things call 2021 zijn bekend. Tien nieuwe projecten werden goedgekeurd en kunnen binnenkort starten. Het gaat over een totale investering van bijna 11 miljoen euro. Bekijk hier de samenvattingen van deze projecten. Hieronder alvast een beknopt overzicht.

De Vlaamse Overheid keurde onderstaande 10 projecten goed die kaderen binnen de City of Things call 2021:

  • Lokale Open Data Economie (LODE) – Brugge
  • Regionaal plugable incentiveringsplatform – Geel
  • Smart Innovation Factory – Mechelen
  • Mobiele Sensor Units – Roeselare
  • Machine Learning as a Service (MLaaS) – Roeselare
  • Veelzijdige InfoSchermen voor Updates en Acties van Lokale Ondernemers (VISUALO) – Halle
  • Het potentieel van urban mining voor de bouwsector – Oostende
  • Slimme Markten – Hasselt
  • Mobiliteitskrediet voor burgers (MoBurger) – Hasselt
  • Slimme stadsdistributie – Hasselt

Via de oproepen City of Things wil de Vlaamse overheid elke Vlaamse stad of gemeente ‘slim’ maken en de mogelijkheden van het Internet of Things en het gebruik van open data laten verkennen. Het ultieme doel is om met innovatieve technologieën het leven in de gemeenten aangenamer en duurzamer te maken. Met lokale besturen op mensenmaat en een grote groep leveranciers van slimme toepassingen, heeft Vlaanderen veel troeven in handen om uit te groeien tot een slimme regio.

Elk jaar voorziet Vlaanderen middelen voor projecten waarbij lokale besturen een maatschappelijke uitdaging op een slimme manier willen aanpakken en daarbij willen samenwerken met of aankopen bij ondernemingen. De steun per goedgekeurd project bedraagt maximum € 900 000,00 en maximaal 80% van de totale projectkosten. Er wordt een eigen inbreng gevraagd van minimum 20%. Projecten moeten binnen de 30 maanden gerealiseerd worden.

City of Things 2022

De oproep 2022 wordt binnenkort ook gelanceerd. Opnieuw richt het agentschap zich op lokale besturen die slim aan de slag willen gaan om maatschappelijke uitdagingen op te lossen.

Digitale infosessie

Je kan je nu reeds inschrijven voor de digitale infosessie bij de nieuwe oproep. Deze gaat door op 27/4/2022. Tijdens de infosessie zal VLAIO de modaliteiten en de procedure van de nieuwe oproep uitgebreid toelichten.

Digitale inspiratiesessie

Geïnteresseerde lokale besturen houden ook best 4/5/2022 vrij voor de online inspiratiesessie in kader van deze oproep. Ook hiervoor kan je je al inschrijven. Deze sessie is uitsluitend voor lokale besturen, de VGC, intercommunales en andere overheden. 

De City of Things oproep is niet gericht naar ondernemingen of kennisinstellingen, maar zij kunnen tijdens de uitvoering van de projecten betrokken worden als aanbieder van externe begeleiding, als aanbieder van eventuele ontwikkelingen en toepassingen, voor deelname aan marktverkenningen.

Shares
Share This