Op donderdag 17 maart werden tijdens een gala-avond in het Afrikapaleis in Tervuren de winnaars van de Agoria Digital Society Awards for eGov & Smart Cities 2021 bekendgemaakt. Ontdek hier wie de winnaars zijn in de categorieën ‘Smart City’, ‘Gebruiksvriendelijkheid’, ‘Rendabiliteit’, ‘Innovatie’, ‘Samenwerking’ en ‘Duurzaamheid’.

Mijn Burgerprofiel heeft donderdag de achttiende editie van de Agoria Digital Society Awards for eGov & Smart Cities gewonnen. Mijn Burgerprofiel is het éénloketsysteem waar mensen online hun dossiers kunnen opvolgen, gegevens inkijken, attesten downloaden, premies en vergunningen aanvragen, hun eBox raadplegen en indien gewenst ook kunnen doorklikken naar specifieke reeds bestaande e-loketten. Naast de prijs voor beste eGov project was Mijn Burgerprofiel bovendien ook nog de winnaar in de categorie gebruiksvriendelijkheid.

Met de Agoria Digital Society Awards for eGov & Smart Cities wil Agoria overheden belonen die met digitale projecten de dienstverlening aan de bevolking en de bedrijfswereld verbeteren. Voor de editie 2021 werden verschillende projecten ingestuurd die gerealiseerd werden om een antwoord te bieden op de uitdagingen van de coronacrisis. Toepassingen ter ondersteuning van de vaccinatiecampagne en de Covid Safe app zijn hier een duidelijk voorbeeld van. Maar ook andere dossiers waren actualiteitsgebonden. Zo waren de rampzalige overstromingen die ons land de voorbije zomer troffen de aanleiding voor de snelle uitrol van het Geo4Crisis-project.

Mijn Burgerprofiel van Agentschap Digitaal Vlaanderen werd de grote winnaar van de uitreiking in het Afrikapaleis in Tervuren. De toepassing is opgezet als een online profielpagina waar burgers hun persoonlijke gegevens terugvinden die bij de overheid bekend zijn en dit zowel op Vlaams, federaal als lokaal niveau. De toepassing is een illustratie van het “no wrong door”-principe. Bestaande e-loketten worden trouwens niet overbodig door Mijn Burgerprofiel, maar hieraan gekoppeld.

Agoria reikte ook prijzen uit voor gebruiksvriendelijkheid, rendabiliteit, innovatie, samenwerking en duurzaamheid. Die gingen naar respectievelijk Mijn Burgerprofiel van Agentschap Digitaal Vlaanderen (gebruiksvriendelijkheid), Crossborder van de FOD Justitie (rendabiliteit), Uitrol Intelligente Verkeersregelinstallaties Mobilidata en BIM van Agentschap Wegen en Verkeer (innovatie), Grootschalige “fast-track” adoptietrajecten in het kader van de Covid-19-acties van het Agenschap Zorg en Gezondheid (Samenwerking) en “Plateforme “Serious Game zéro déchet” van de Administration communale de Bertrix (duurzaamheid).

Bron en meer informatie: https://www.agoria.be/nl/society/digital/digitalisering-van-overheid/de-winnaars-van-de-agoria-digital-society-awards-for-egov-smart-cities-2021-zijn-bekend

Shares
Share This