Slimme Regio Vlaanderen, het vroegere Smart Cities Vlaanderen, heeft voor de doorstart van het innovatieplatform haar krachten gebundeld met The Beacon, DSP Valley, Watt Factory, Agoria en CityLab. Ook de stuurgroep is daarbij grondig hervormd. Twaalf vertegenwoordigers van diverse Vlaamse bedrijven gaan zo het engagement aan om mee de lijnen uit te tekenen van het ‘smart cities’-verhaal in Vlaanderen. Annie Pinxten van Cronos Group is aangeduid als voorzitter van de stuurgroep.

Het Smart Region Office (SRO) vertegenwoordigt de Vlaamse overheid als stakeholder binnen de uitbouw van de Slimme Regio Vlaanderen en erkent het platform Slimme Regio Vlaanderen als vertegenwoordiger van de bedrijven aan de aanbodzijde. Die erkenning komt er nadat de vroegere IBN Smart Cities Vlaanderen de krachten heeft gebundeld met The Beacon, DSP Valley, Watt Factory, Agoria en CityLab.

Slimme Regio Vlaanderen is daardoor dé matchmaker tussen de bedrijven onderling en tussen de bedrijven en de overheid inzake smart city toepassingen in domeinen zoals digitalisering, veiligheid, duurzaamheid, mobiliteit, inclusiviteit, … “In onze community wordt nadrukkelijk gezocht naar de match tussen de strategie van de Vlaamse Overheid inzake de uitbouw van de slimme regio Vlaanderen en de innovatiemiddelen die daarvoor ter beschikking worden gesteld”, vertelt Peter Vandeurzen, Cluster Manager bij Slimme Regio Vlaanderen.

“Tijdens de doorstart zijn zowel ons ledenbestand als de stuurgroep grondig hervormd. We hebben nu 12 stuurgroepleden die op strategisch niveau actief meedenken over de uitbouw van Vlaanderen als slimme regio”. Annie Pinxten van Cronos Group is aangeduid als voorzitter. De andere leden zijn: Yannick De Smet (G4S), Paul Knaepen (Amano), Ken Casier (Cegeka), Patrick Swartenbroekx (Hydroscan), Kris De Pril (Geosparc), Jacques Vermeulen (Nokia), Luc Van Maldeghem (MyCSN), Gert De Tant (Sirus), Jan Bussels (Digitopia), Nico Cras (Cipal Schaubroeck) en Katrien De Clerck (Lab Box).

“We zijn erg verheugd dat we op deze groep van experten kunnen rekenen”, beluist Vandeurzen. “Hun kennis over en ervaring met slimme toepassingen in een stedelijke context is voor ons een absolute meerwaarde. Ze hebben daarom een trekkende rol en monitoren ook op geregelde tijdstippen de voortgang van ons platform en de impact op de doelstellingen.”

Klik hier voor meer informatie over de stuurgroepleden.

Shares
Share This