De stuurgroep van Smart Cities Vlaanderen zat afgelopen week samen met John Baekelmans, Managing Director imec NL en Stefan Lefever, Technical Director imec om te brainstormen over de architectuur van een slimme stad. Het opzet was om een interoperabel framework te bespreken om efficiënt naar een Smart Region te kunnen evolueren in Vlaanderen. 

De aanwezige stuurgroepleden (MyCSN, Option, Cronos, Hydroscan, Nokia, Securitas, Tractebel en Fluvius) bespraken de infrastructuur van living labs en het concept van ‘open cities’, waar interoperabiliteit key is. Ook ‘citizen science-projecten’ kwamen uitgebreid aan bod. Door middel van open data die een open city platform biedt, hebben burgers en de community toegang tot interessante informatie. Hierdoor kunnen er nieuwe en relevante bewegingen ontstaan in een slimme stad. We doken diep in het architectuurmodel van een slimme stad met zijn verschillende lagen en het belang van de digital twin. De aanwezige stakeholders waren het eens over het belang van deze discussie. We zullen ongetwijfeld nog verschillende vervolgsessies organiseren om verder in te gaan op deze essentiële bouwstenen van slimme steden.

 

 

The following two tabs change content below.
Shares
Share This