Het nieuw bedrijfsnetwerk Smart Cities Vlaanderen, een open platform van innovatieve bedrijven die samen willen bouwen aan slimmere steden, telt al meer dan 130 bedrijven als leden. Via matchmaking ontstaan er innovatietrajecten waarbij bedrijven samenwerken om tot Smart City-oplossingen te komen.

Smart Cities Vlaanderen is op 31 mei 2018 erkend als Innovatief Bedrijvennetwerk (IBN) door het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. Clustermanager Peter Vandeurzen trekt de IBN, die tot stand is gekomen dankzij een samenwerking tussen DSP Valley en Citylab. “Smart Cities Vlaanderen wil bedrijven begeleiden om via business developmenttrajecten antwoorden te vinden op vraagstukken van steden en gemeenten rond veiligheid, mobiliteit, milieu, … en op die manier de kloof te dichten tussen de noden van de stad en de oplossingen van bedrijven”, verduidelijkt Peter.

Smart Cities Vlaanderen stuurgroep

Joachim De Vos, CEO van Living Tomorrow, is voorgedragen als voorzitter van de stuurgroep. “De stuurgroep wilt zijn krachten verenigen om te bouwen aan de stad van morgen, die slim en duurzaam moet zijn”, zegt Joachim De Vos. De stuurgroep bestaat in totaal uit 11 bedrijven: AllThingsTalk, APK, Cronos, Hydroscan, Living Tomorrow, Mediahuis, Niko, Nokia, Option, Securitas en Tractebel.

The following two tabs change content below.
Shares
Share This