Welke waarde kan er gecreëerd worden met de massale hoop data afkomstig van IoT-oplossingen? Deze belangrijke vraag wordt door vele IoT-stakeholders gesteld. AllThingsTalk – lid van de stuurgroep van het innovatief bedrijfsnetwerk Smart Cities Vlaanderen – IoT4Society – nam deze vraag als startpunt en initieerde een wereldwijd initiatief rond Air Quality.

Onderdeel van dit initiatief was de organisatie van een Connect-workshop om de eerste ideeën en gedachten rond luchtkwaliteitsinitiatieven in Vlaanderen uit te wisselen. VITO (de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek), BPost, Tengu, Databroker DAO, Guardway en AllThingsTalk gingen in gesprek over hoe oplossingen te vinden voor volgende sleuteluitdaging: “Hoe waarde creëren uit Air Quality-data die verzameld werden door diverse IoT-toepassingen?”

De groep kwam tot een doelgericht actieplan, bestaande uit een reeks workshops met volgende onderwerpen:

  1. Air Quality use cases, best practices en gerelateerde stakeholders
  2. Waardemodellen gerelateerd aan geselecteerde Air Quality use cases
  3. Verkennen van toekomstige scenario’s
  4. Ontwikkeling van geselecteerd scenario naar een collaboratief project

Een volgende workshop, met use cases en best practices, is voorzien voor 4 februari 2019. Interesse? Schrijf je dan in via deze link

 

The following two tabs change content below.

Valerie Bauvois

Community Manager @ Smart Cities Vlaanderen
Shares
Share This