Data-gestuurde winkelgebieden, een platform voor het druktebeleid in de stad, een digitaal distributieplatform en een Stadsmunt, … Het zijn maar enkele van de 8 projecten die gesteund worden door minister Crevits, Vlaams minister van Economie en Innovatie. Ze helpt steden en gemeenten om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken met technologie en digitalisering.

“Met het gebruik van data willen we steden en gemeenten meer hefbomen geven om de lokale handel nog beter te organiseren. Zo kunnen koopstromen in kaart gebracht worden en kan de mobiliteit beter gestuurd worden.” – Hilde Crevits

Dat de lokale economie het hard te verduren heeft door de coronacrisis, is geen geheim. De coronacrisis heeft de vaststelling dat digitalisering en het slim gebruik van data belangrijk zijn voor de lokale economie, alleen maar versterkt. Heel wat ondernemers zijn genoodzaakt om op zoek te gaan naar digitale alternatieven en relevante informatie om zich beter te positioneren. Steden en gemeenten spelen hierbij een essentiële rol.

Reeds in mei 2020 werd een steunoproep gelanceerd die gericht is op lokale en provinciale besturen. Deze oproep past in het ‘Smart City’ programma van EFRO (het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) dat steden en gemeenten wil stimuleren om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken met technologie en digitale innovatie. De samenwerking met andere overheden, kennisinstellingen, bedrijven en de burger is daarbij onontbeerlijk.

Er werden in het kader van deze steunoproep 8 projecten goedgekeurd, goed voor een totaal Europees steunbedrag van 1,9 miljoen euro. Lees er hier meer over op de website van kmoinsider.

The following two tabs change content below.

smartcities

Laatste berichten van smartcities (toon alles)

Shares
Share This