Tijdens een debat over de strategie voor duurzame en slimme mobiliteit in het Europees Parlement, gaven meerdere Europarlementsleden aan dat de doelstellingen te ambitieus zijn.

De Europarlementsleden verwelkomden de strategie, maar uitten ook hun bezorgdheden over de haalbaarheid van de doelstellingen die erin beschreven staan. Voor het behalen van deze doelstelling zijn we sterk afhankelijk van technologische ontwikkelingen, stelde Marian Marinescu (EPP). 

Adina Valean, Europees Commissaris voor Transport, reageerde op de kritiek door te stellen dat de Commissie zal investeren in innovatie en dat de private sector optimistisch en bereid is om nieuwe technologieën te ontwikkelen. Het is niet haar bedoeling om bepaalde transportmodi te verbieden, maar om een klimaatneutrale transformatie te stimuleren. Ze wil ook meer inzetten op de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen in plaats van de verbrandingsmotor te verbieden. 

Lees hier het volledige artikel gepubliceerd op de website van VLEVA, geschreven door Simon De Wachter op 28/1/2021.

The following two tabs change content below.

smartcities

Laatste berichten van smartcities (toon alles)

Shares
Share This