In juli kantelt Citylab haar co-promotorschap voor de IBN cluster Smart Cities Vlaanderen, volledig in bij partner DSP Valley. “Na ruim anderhalf jaar succesvol samenwerken met DSP Valley is het tijd voor deze stap”, zegt bestuurder van Citylab Marc Schepers.  “Door onze bedrijvencluster volledig onder één dak te brengen, worden we slagkrachtiger en geven we zuurstof aan de verdere ontwikkeling van Smart Cities Vlaanderen!”   

DSP Valley en Citylab zijn de drijvende kracht achter de IBN bedrijvencluster Smart Cities Vlaanderen. Ruim anderhalf jaar geleden werd deze cluster opgestart met de steun van diverse klinkende namen uit de tech-wereld. Hoewel nog pril als organisatie, is de cluster veelbelovend gestart en slaat ze op een succesvolle manier de brug tussen het bedrijfsleven en de overheid waarbij ze vraagstukken in het domein van Smart Cities omzet naar concrete business cases voor bedrijven.

Marc Schepers bestuurder bij Citylab: “Het is nu tijd om nog verder te verbinden en onze samenwerking met DSP Valley verder door te trekken. Daarom hebben we beslist om ons co-promotorschap volledig in te kantelen bij DSP Valley”. Dieter Therssen CEO bij DSP Valley vult aan: “In Vlaanderen zijn in de laatste jaren meerdere initiatieven ontstaan op het domein van smart cities, echter is er nog geen overkoepelende aanpak over de regio heen. De vraag van lokale overheden naar smart city oplossingen stijgt tegelijkertijd exponentieel.” Ook Joachim De Vos, CEO Living Tomorrow en voorzitter van Smart Cities Vlaanderen geeft aan dat de tijd rijp is en smart cities nu een momentum kennen. Deze inkanteling is een voorbereiding op een nog sterker Smart Cities Vlaanderen consortium.

VLAIO bevestigt: “Deze evolutie maakt de positie van Smart Cities Vlaanderen krachtiger en stabieler en laat hen toe om de ondernemingen nog beter te ondersteunen in het domein smart cities. Hierdoor zal de cluster actief kunnen bijdragen om Vlaanderen uit te bouwen tot een slimme regio.”

“Het stelt ons in staat om onze rol als matchmaker tussen bedrijven en lokale overheden, het bouwen van bedrijven consortia en het creëren van een digitaal platform in de quadruple helix in versnelling uit te voeren”, zegt Peter Vandeurzen, Cluster Manager Smart Cities Vlaanderen. DSP Valley zal vanuit haar office op Corda Campus Hasselt de cluster verder uitbouwen en verstevigen.

Een gebundelde structuur kan bovendien de vertrekbasis zijn van de propositie van Vlaanderen naar Europa toe in het kader van digitalisering. Door de smart cities initiatieven op elkaar af te stemmen kan de gewenste kritische massa en slagkracht bereikt worden om van Vlaanderen een leidende slimme regio in Europa te maken.

The following two tabs change content below.

smartcities

Laatste berichten van smartcities (toon alles)

Shares
Share This