De steden Mechelen, Antwerpen, Kortrijk en Turnhout willen toegang tot de data van ANPR-camera’s. Ze vinden dat de gegevens “nog beter gevaloriseerd” kunnen worden in “nieuwe informatie, inzichten en toepassingen”. Daarom bestellen ze een studie om het gebruik van ANPR-camera’s in heel Vlaanderen in kaart te brengen, het juridische kader te schetsen en de technische vereisten na te gaan. Camera’s met ANPR-technologie voor automatische nummerplaatherkenning kunnen momenteel enkel door de politie worden gebruikt. Mechelen, Antwerpen, Kortrijk en Turnhout zijn partner in een subsidieproject rond “City of Things” van het Vlaamse Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). In het kader daarvan willen ze nu laten onderzoeken of de datasets van ANPR-camera’s ook door lokale besturen zouden kunnen worden aangewend.

Lees het artikel van Metro hier verder.

Voor meer info over de City of Things projecten, contacteer Smart Cities Vlaanderen.

The following two tabs change content below.

smartcities

Laatste berichten van smartcities (toon alles)

Shares
Share This