SPECTRE is een interdisciplinair (rechten, communicatie, en economie) onderzoeksproject, gefinancierd door het FWO, en gedragen door de KU Leuven en de Vrije Universiteit Brussel. Het onderzoeksproject handelt rond privacy-implicaties die ‘slimme steden’ met zich meebrengen. Om onze doelstellingen te bereiken worden er, verspreid over de vierjarige looptijd van het project, tal van deliverables vooropgesteld. Deze omvatten zowel onderzoeksrapporten als wetenschappelijke publicaties en presentaties rond diverse, privacy-gerelateerde topics.

Concreet zoomt deze survey in op de belangen en prioriteiten van de verschillende Smart City stakeholders met betrekking tot gegevensbescherming en doelt te onderzoeken hoe deze verschillen/overeenkomen. In een volgende stap zal dan getracht worden deze belangen/prioriteiten te koppelen aan kosten (zowel financieel als maatschappelijk).

De survey is zo ontworpen dat het invullen ervan maximaal 10 minuten in beslag zal nemen. Het is belangrijk te weten dat alle responses in volledig gepseudonimiseerde vorm zullen worden vergaard, bijgevolg zal het onmogelijk zijn om individuele respondenten te identificeren.

Lees meer over Spectre via deze link.

Doe mee aan de survey via deze link.

The following two tabs change content below.

smartcities

Laatste berichten van smartcities (toon alles)

Shares
Share This