Het programma Mobilidata – een programma van de Vlaamse overheid met ondersteuning van imec – realiseert innovatieve mobiliteitsoplossingen door middel van co-creatie met private partners, op basis van een digitale infrastructuur, slimme verkeerslichten en kwalitatieve, duurzame databronnen. Daarmee kunnen beleidsmakers, bedrijven, overheden, inwoners en app-bouwers aan de slag om het verkeer vlotter, duurzamer, comfortabeler en veiliger te maken voor elke weggebruiker. Anders gesteld starten ze met use cases waarin diverse mobiliteitsoplossingen worden voorgesteld. Daarvoor stelt Mobilidata grote hoeveelheden kwalitatief hoogstaande data over alle soorten mobiliteit vrij ter beschikking. Private partners kunnen met die data aan de slag. Vanaf 2020 gaan ze op zoek naar die partners.

Ondertussen is Mobilidata een marktconsultatie opgestart om samen met alle marktpartijen te kijken hoe de Vlaamse mobiliteit vlotter, veiliger en duurzamer kan worden. Het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV), het Departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW) en imec vzw nodigen marktspelers met kennis en ervaring omtrent innovatieve mobiliteitsoplossingen en coöperatieve intelligente transportsystemen – ofwel C-ITS – uit om deel te nemen aan deze marktconsultatie.

Wil jij mee de beste oplossingen te bedenken voor ons Vlaamse verkeer? Schrijf je dan hier in voor de marktconsultatie.

The following two tabs change content below.

smartcities

Laatste berichten van smartcities (toon alles)

Shares
Share This